Friday the 13th

Nationshoppningen är klar

LINZ-EDELBERG, ÖSTERRIKE:Fredagen den 13:e visade sig vara en otursdag för det svenska hopplaget i nationshoppningen. Med två rundor på fyra fel, en på åtta och en med tolv fel, slutade Sverige på 16 fel och en elfte plats. Laget går därmed inte vidare till andra omgången.

TV-kommentatorn pratade sig varm om Douglas Lindelöw, som var först ut av svenskarna, när han red in på banan. Talina inledde strålande, men när stoet stod emot på vattengraven fick Douglas driva på ordentligt. Tyvärr räckte inte det lilla stoet över graven och fick ett tramp - fyra fel.

Därefter tappade ekipaget lite rytm och fick med sig en oxer på vägen mot mål. När även sista hindret på banan, ett räcke som stod som c-hinder i trekombinationen, föll slutade Sveriges första lagekipage på tolv fel.

Efter att samtliga 17 lag har haft sina första ryttare på banan ligger fyra nationer på noll fel - Frankrike, Schweiz, Ukraina och Storbritannien.

---------------------------------------------------------------------------------

Angelica Augustsson red sin världscupvinnare från Scandinavium, Mic Mac du Tillard. Fuxstoet ser verkligen inte enkel ut att rida, men Angelica gör det med den äran. Stoet hade mycket luft över hindren, men tyvärr blev det fyra fel för ekipaget, att lägga till Douglas tolv fel.

Efter att samtliga 17 lag har haft två av sina fyra ryttare på banan är Frankrike ensamma i topp med två felfria rundor på hinder, med endast ett tidsfel. Sverige ligger på delad tionde plats med sina 16 fel.

-------------------------------------------------------------------------------

Helena Lundbäcks Bukowskis Erbblume var i det första hindret på banan, men då låg bommen kvar. Efter att ha hoppat riktigt fint över större delen av banan föll dock bakbommen på b-hindret i den avslutande trekombinationen och ekipaget slutade på fyra fel. Sverige har nu 20 fel.

-------------------------------------------------------------------------------

Inte heller Svante Johansson hade en riktigt bra dag på jobbet. Caramell KS fick med sig frambommen på en oxer, och även inhoppet i den envisa trekombinationen, som fällt många ekipage under dagen.
Sverige slutar därmed på 16 fel, där Douglas runda räknas bort. Det ger en elfte plats, vilket gör att Sverige inte får fortsätta till andra omgången.

Slutresultat
1. Tyskland 13 (8+5)
2. Belgien 16 (0+16) 
3. Brasilien 20 (4+16)
3. Italien 20 (8+12)
5. Frankrike 22 (5+17)
6. Schweiz 24 (4+20)
6. Ukraina 24 (0+24)
8. Spanien 32 (8+24)
8. Österrike 32 (16+16)

10. Saudiarabien 12
10. Storbritannien 12
12. Sverige 16
13. Polen 28 
14. Holland 29
15. Norge 32
16. Ungern ute
16. Tjeckien ute

Österrike fick medverka i den andra rundan som hemmalag och endast åtta fel mer än sista ordinarie lag till andra rundan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0