Läsare!

Jag vet att det inte är så många som läser bloggen :( tyvärr, men jag uppdaterar nästan varje dag och det går framåt. Så jag måste få hit fler läsare, på något sätt. Säg till om du har en blogg så kan vi reklamera varnadra.

Ego

Dagens bild blir på Edwina Alexanders fina häst Ego!!

Liten bildbomb

Har ju som sagt Baryardhysteri ;)
Kollade precis på tv4's kvällen är din. Hehehe satt och storböla vid inslaget med Malin. Otroligt söt tjej och Malin är ju som alltid bäst.
Här kommer lite fina bilder på Malin
Bus Actrice


Söt bild på Malin & Henrik


Fin bild på Snäckan & Actrice


Malin & Ed, OMG vad stor han har blivit, längesen jag såg honom.


//Ha det nu bäst :)

JAAA!!

Sverige vann nations cup i Lissabon :D
Så bra ridet av det svenska laget :D

Ny header!

Nu har vi en ny header på bloggen :D

Just nu pågår som sagt NHS så tänkte presentera lite resultat från dagen

Malin delad etta i en 120 med Charmante Rökärr
Fredrik Spetz vann en 130 med Camaran CR
Malin kom 2:a i en 140 med H&M Cisco

:D


Angelica Augustsson

Ha de bra!


Norrköping International Horse Show NIHS!

Under denna och nästa helg pågår NIHS på Åby ridklubb i Åby utanför Norrköping :)

Denna helgen är det unghästklasser och nästa helg är det mer internationellt och större klasser.

Många duktiga ryttare är där bla. Malin Baryard Johnsson
Malin har med sig hästarna Marion Zeta, Charmante Rökärr, Cisco och Undicci. Sen rider även Malins beridare Jenny två av Malins hästar under helgen, Dunder O'Brak och Barlando.


Malin och Corlanda


FEI Nations cup Promotional League!

Åtta fel på det första varvet är sannolikt max för att gå vidare till den andra rundan.
Rolf-Göran inledde för Sverige med en klockren nolla för Casall La Silla. Det blev bästa tänkbara start för Sverige, vilket säkert också var nödvändigt eftersom två tidigare ryttare också nollat.
Efter den första rundan finns sex felfria lag.
Douglas Lindelöw hade några bomträffar på vägen med Caliando men när nollan nästan var hemma föll den främre bommen på den sista oxern i den avslutande oxer-räcke-oxerkombinationen.Efter den andra rundan är Irland ensamt om två nollor. Med sämsta resultat borträknat finns Sverige bland sex lag med noll fel.
Jens Fredricson var inte helt klockren men nollan satt för Lunatic och Sverige är på god väg mot den andra rundan.
Med en ryttare kvar i varje lag är Irland fortfarande ensamt felfritt. Sverige, Danmark och Holland står också på noll med sämsta resultat borträknat.
Peder Fredricson nollade mycket säkert med H&M Arctic Aurora Borealis och Sverige matchar Irland på noll fel inför den andra rundan.

I den andra rundan rider endast tre ryttare per lag och samtliga resultat räknas. För Sverige får Jens avstå andra rundan.
- Vi är bara halvvägs men hittills är vi så klart väldigt nöjda, säger Sylve Söderstrand.
I den andra rundan startar Sverige sist och är kvar i delad ledning efter en lysande nolla av Rolf-Göran.
Douglas gick däremot inte alls lika bra. En grov rivning redan på trean sedan stopp på hinder sju och hinder åtta och ute. Peder kom inte till start eftersom Sverige var borta.
Det var så klart mycket besvikna svenskar efter klassens slut.
- Det kan ändras mycket när alla resultat räknas, kommenterade Rolf-Göran.- Allt var bestämt innan. Om alla hästar gick bra i den första rundan, vilket de gjorde, skulle jag stå över eftersom Lunatic endast haft en tävling före denna, berättade Jens Fredricson.

snart så...



Klassen börjar om ca 15 min :D:D

Kom igen nu grabbar!! :D:D


Blågult!

 

Rolf-Göran Bengtsson vann tidshoppningen på 1,50-höjder och därmed blev det blågult i torsdagens två största klasser i nationshoppningsmeetinget i Köpenhamn.

Med startnummer 26 tog Rolf-Göran en klar ledning med Kiara La Silla som ingen av 40 förföljare var i närheten av.

Inför fredagens nationshoppning var det också bra att Peder Fredricson nollade H&M Arctic Aurora Borealis med placering. Därmed har samtliga svenska laghästar nollat i torsdagens starter

FEI Nations cup Promotional League

Sverig får en ny chans i CSIO**** FEI Nations Cup Promotional League

Det blir Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw, Jens Fredricson, Peder Fredricson, Jannike West och Elin Hultberg som åker dit, sen får vi ju se vilka som rider i laget.



Rolf-Göran Bentsson

Douglas Lindelöw


Jens Fredricson


Peder Fredricson


Jannike West


Elin Hultberg


Lycka till

Svenska placeringar!!

Svenska placeringar i GP

Rolf-Göran kom längst av svenskarna när han red in på andra plats med Kiara La Silla efter en dubbelnolla på 1,50-höjder vid det tvåstjärniga meetinget i tyska Redefin. Bland fem dubbelnollor var Roffe endast 0,15 sekund bakom den tyska segraren Andre Thieme på den 11-årige Baloubet du Rouet-sonen Aragon Rouet.

Vid nationshoppningsmeetinget i Linz-Ebelsberg, Österrike, blev det två placeringar i den fyrstjärniga GP-klassen över 1,60-hinder. Helena Persson var nära att utöka antalet felfria till fem men sprack på ett tidsfel, vilket dock höll till femte plats med Bonzai H. Svante Johansson var lite snabbare men klarade heller inte tiden. Han drog dessutom på sig en rivning med Caramell KS och sjönk därför till 14:e plats bland de 15 i prislistan.

Meetinget hade också en runda för juniorer. Där kom Evelina Tovek med Optik I på tredje plats i Grand Prix på 1,40-höjder.

Vassast av alla var ändå kanadensaren Eric Lamaze med sin fantastiska Hickstead. De släppte ingen över bron och vann Grand Prix på 1,60-höjder vid det femstjärniga superligameetinget i franska La Baule. Bland sex dubbelnollor var Lamaze några tiondels sekund före hemmaryttaren Pénélope Leprevost och belönades med 66 000 euro.


Itot

 Två bilder på Edwina Alexanders häst Itot :D


Itot vilar i Valencia


Itot betar utanför den stora arenan i Valencia


Sen en fin bild på söta Edwina :)

Snygg utrustning

Har ju sakt att jag ska visa er lite snygga grejer ;)

Här är nåra av mina favoriter :D


Butet Beval Junior


Frederic Butet


Veredus framskydd


Veredus bakskydd


Dyon träns


Dyon träns




Friday the 13th

Nationshoppningen är klar

LINZ-EDELBERG, ÖSTERRIKE:Fredagen den 13:e visade sig vara en otursdag för det svenska hopplaget i nationshoppningen. Med två rundor på fyra fel, en på åtta och en med tolv fel, slutade Sverige på 16 fel och en elfte plats. Laget går därmed inte vidare till andra omgången.

TV-kommentatorn pratade sig varm om Douglas Lindelöw, som var först ut av svenskarna, när han red in på banan. Talina inledde strålande, men när stoet stod emot på vattengraven fick Douglas driva på ordentligt. Tyvärr räckte inte det lilla stoet över graven och fick ett tramp - fyra fel.

Därefter tappade ekipaget lite rytm och fick med sig en oxer på vägen mot mål. När även sista hindret på banan, ett räcke som stod som c-hinder i trekombinationen, föll slutade Sveriges första lagekipage på tolv fel.

Efter att samtliga 17 lag har haft sina första ryttare på banan ligger fyra nationer på noll fel - Frankrike, Schweiz, Ukraina och Storbritannien.

---------------------------------------------------------------------------------

Angelica Augustsson red sin världscupvinnare från Scandinavium, Mic Mac du Tillard. Fuxstoet ser verkligen inte enkel ut att rida, men Angelica gör det med den äran. Stoet hade mycket luft över hindren, men tyvärr blev det fyra fel för ekipaget, att lägga till Douglas tolv fel.

Efter att samtliga 17 lag har haft två av sina fyra ryttare på banan är Frankrike ensamma i topp med två felfria rundor på hinder, med endast ett tidsfel. Sverige ligger på delad tionde plats med sina 16 fel.

-------------------------------------------------------------------------------

Helena Lundbäcks Bukowskis Erbblume var i det första hindret på banan, men då låg bommen kvar. Efter att ha hoppat riktigt fint över större delen av banan föll dock bakbommen på b-hindret i den avslutande trekombinationen och ekipaget slutade på fyra fel. Sverige har nu 20 fel.

-------------------------------------------------------------------------------

Inte heller Svante Johansson hade en riktigt bra dag på jobbet. Caramell KS fick med sig frambommen på en oxer, och även inhoppet i den envisa trekombinationen, som fällt många ekipage under dagen.
Sverige slutar därmed på 16 fel, där Douglas runda räknas bort. Det ger en elfte plats, vilket gör att Sverige inte får fortsätta till andra omgången.

Slutresultat
1. Tyskland 13 (8+5)
2. Belgien 16 (0+16) 
3. Brasilien 20 (4+16)
3. Italien 20 (8+12)
5. Frankrike 22 (5+17)
6. Schweiz 24 (4+20)
6. Ukraina 24 (0+24)
8. Spanien 32 (8+24)
8. Österrike 32 (16+16)

10. Saudiarabien 12
10. Storbritannien 12
12. Sverige 16
13. Polen 28 
14. Holland 29
15. Norge 32
16. Ungern ute
16. Tjeckien ute

Österrike fick medverka i den andra rundan som hemmalag och endast åtta fel mer än sista ordinarie lag till andra rundan.


Hej igen!

Roffe är i Valencia i Spanien och tävlar.
Och imorgon är det årspremiär av Ridsport ponny cup på Flyinge.



VALENCIA!

 

Rolf-Göran Bengtsson fick inte till den fullträff han önskat under världscupfinalen i Leipzig, Tyskland, den gångna helgen. Nu åker han och hästarna vidare till Valencia, Spanien, för årets andra deltävling i Global Champions Tour.
Det blir Quintero La Silla som blir Rolf-Göran Bengtsson förstahäst även i Valencia.


Rolf-Göran Bengtsson



Thomas & Helenas kommentarer!


Thomas Feldt, ägare till H&M Tornesch såg med egna ögon hingstdramat på veterinärkontrollen i Leipzig. ”För jävligt”, säger han och riktar starkt kritik mot både arrangören och Ludger Beerbaum. Tornesch båda ägare Thomas Feldt och Helena Hugosson var på plats i Leipzig för att följa sin guldklimp i världscupfinalen. De var också med under lördagens veterinärkontroll inför söndagens avslutande finalrunda, och fick bevittna hur Ludger Beerbaums hingst Coupe de Couer kom lös och attackerade Rolf-Göran Bengtssons Quintero La Silla.
Dramat slutade väl men Thomas Feldt är två dagar senare fortfarande upprörd:

”Sånt här för bara inte hända. Denna hingst är känd för att bete sig som ett svin. Jag förstår inte hur han kunde få stå och vänta bland alla hästar. Han skulle ha kommit in sist.”
”Vem ska ersätta ett avsparkat ben? Om det hänt Tornesch något vet jag faktiskt inte hur vi skulle ha gått till väga.”

Alla hingstar som väntade på sin tur blev upphetsade av bråket. Och alla människor runt omkring höll andan. Ingen kunde veta hur det skulle utveckla sig. Malin Baryard och Helena Hugo sprang ner med Tornesch i ett hörn av framridningbanan, så långt bort det gick att komma. Att Ludger Beerbaum höll hingsten i en vanlig tränstygel är för alla som såg händelsen obegripligt. Frågan är också hur den kan vara tillåtet. Kedja och lång ledtygel eller lina är en självklarhet när hingstar ska ledas, menar Thomas Feldt och många med honom.

”Med hingstar får man bara en chans. Man måste hela tiden vara steget före. Vi är väldigt små om de använder sina krafter”, säger han.

”Man vet aldrig. Vi hade två 3-åringar som växt upp tillsammans. De blev dödsfiender över en dag, för att sto hade blivit brunstigt.”
Thomas Feldt tycker också att det slarvas med vilka som är utsedda att ta hand om hingsten när den ska tappas. Det ska aldrig vara den vanliga skötaren, menar han


Malin Baryard-Johnsson och Tornesch, föredömligt i kedja, travar upp i Leipzig.

//Ha det gött :D


Roffes kommentar!

Roffes tankar om det som hände mellan hans hingst Quintero och Ludgers hingst Coupe de Coer.

''Ludger Beerbaum’s stallion Coupe de Coeur got loose and attacked Quintero. I don’t think you can come to a vet-check with a stallion that you know is an a** and with just normal reins… Ludger was a little unfocused, and suddenly he was attacked by his horse. So Ludger let go of him, and Coupe de Coeur trotted past a few horses and then went for Quintero. Luckily Quintero didn’t get stupid, and didn’t do anything else than trying to follow me as good as he could. I was thinking about the option to let Quintero loose and instead try to grab Coupe de Coeur, but I realized that if my attempt would fail that would be an even worse situation. So I just hold on to Quintero waiting for a solution to turn up. Luckily Tony, the groom from Jeroen, wasn’t scared and somehow managed to get hold of Coupe de Coeur. Quintero got some small scratches on his back but they are not under the saddle and he doesn’t have any pains. So when I rode him this morning I couldn’t feel anything strange, he felt just like normal. But it is just big luck that nothing worse happened.''



Nu ska snart den andra omgången starta. Snart vet vi vinnaren ;)


:O

Hingstar för miljoner i bråk

Här brakar ett ton hingst för miljontals kronor ihop.

Världscupfinalen i hoppning kunde ha fått ett våldsamt slut för Rolf-Göran Bengtsson under lördagens veterinärkontroll.

Hans finalhingst Quintero La Silla överfölls av den tyske toppryttarens Ludger Beerbaums hingst Coupe de Coeur, som kommit loss.

Alla höll andan. Hingstar som beter sig som hingstar är livsfarliga.

Quinteros skötare Celia Rientjes försökte hjälpa sin skyddsling.

Ingen skadad

Och Rolf-Göran Bengtsson behöll lugnet, släppte inte tygeln och lyckades som genom ett under att inte bli skadad.

Efter flera minuters panikartat tumult lyckades någon få tag i den grå hingsten och få honom att sansa sig.

Bägge hingstarna klarade sig oskadda och kan starta i söndagens slutfinal.

Om Rolf-Göran var skakad visade han det inte.

”Händer inte ofta”

Han klappade sin hingst lugnande och sa bara:

– Som tur är händer inte sånt här särskilt ofta. Men det är typiskt att det är när ryttaren själv håller i hingsten. Skötarna känner den

bättre från marken och har bättre koll.

Bägge hingstarna är värda många miljoner, både som hopphästar och avelshingstar, och väger 500-600 kilo var.

Coupe de Coeur har enligt uppgift gjort så här förr.


RSS 2.0