Dagens bild 30 juni!

Dagens bild blir en jättesöt på Meredith, med en stor röd regnjacka ;)
xoxo gossip girl

Unghästar!

För er som orkar läsa ;)
En text om unghästar och hur dom ska hoppas in enligt Lotta & Sylve.
''Det är bra att börja hoppa ganska tidigt med unghästar.
- När hästen är inriden och det går att skritta, trava, galoppera och styra den, är det dags börja rida över bommar och småhinder, säger Sylve Söderstrand. 
- Det är bra att unghästar får lära sig att lägga mer fokus på andra saker än på ryttaren. Då blir de mer positiva och du får framåtbjudningen gratis.

Starta med att trava över bommar och gå sedan över till att hoppa låga hinder. 
- Unghästar blir ofta mer avspända när de får lite "yttre utmaning" och då får du hästen mera med dig. Du tränar också hästens lydnad i ett tidigt skede. 

Använd en unghästryttare
Vid inhoppning av unghästar är det viktigt att använda ryttare som är bra på att hoppa unga hästar. Det är stor skillnad mellan att hoppa unghästar och att rida på höga hinder. 
- På unghästen är det ryttarens uppgift att stödja och supporta hästen framåt i stället för att börja "trixa", säger Sylve. 
- Det är viktigt att ge den unga hästen förtroende så att den litar på ryttaren och lär sig att göra rätt. Om du är osäker själv så ska du absolut inte försöka dig på att hoppa din unga häst. Det leder bara till att hästen också blir osäker och det är ingen bra start för en hopphäst. 

Ryttaren behöver ha lite känsla för var hindret står, för att kunna supporta sin häst till att antingen hålla kvar samma galopp eller att rätta sig framåt. 
- Det går absolut inte att korta en häst som inte är bärig. Då är det bättre att lägga in trav och sedan fortsätta i galopp. 
Lotta Björe anser att många ryttare är bra på att rida in unghästar, men att uppfödare bör kontakta en unghästryttare som är följsam, modig, bestämd och sitter kvar på hästarna när de ska hoppas in. 

Hoppa ofta men i perioder
Unghästar kan hoppas ganska ofta över låga hinder, men hoppa inte så mycket varje gång eftersom de snabbt blir trötta. Det är lagom att lägga in en hopperiod på våren när hästen är tre år och sedan släppa den på bete. 

Därefter är det lämpligt att lägga in två hopperioder på vardera två till fyra veckor under hösten. Då kan hästen hoppas ungefär tre gånger i veckan med ungefär tio och max 15 språng vid varje tillfälle. Använd enkla hoppövningar med bra vägar. 
- Unghästen lär sig genom att göra rätt! Om du introducerar hoppningen på rätt sätt så bär hästen med sig intrycket livet ut. Hoppa i perioder och låt hästen smälta träningen, det får inte bli tråkigt, säger Sylve. 

Lotta berättar att hon rider in sina 3-åringar ganska sent. Oftast kommer de inte i gång förrän i april-maj. Hon har sju unghästar hemma i stallet just nu.
- Vi hoppar i in dem innan de släpps på bete, säger Lotta. Det brukar ta cirka två månader från det att vi sadeltämjer dem och tills de klarar att hoppa en liten bana med enkelhinder.  
I augusti tar Lotta in sina unghästar från betet igen och i slutet av september brukar de kunna hoppa en liten bana med "titthinder". 

Vänj vid olika hindertyper

Den unga hästen behöver vänja sig vid att hoppa olika hindertyper. Ett bra sätt är att rida på en hoppbana med många olika hinder, men utan att hoppa dem. Då blir hästen van vid att se olika hindertyper och det blir naturligt för den. 
- Det blir ofta problem om ryttaren plötsligt bär in en massa nya saker på banan som hästen ska hoppa. Då blir det mer olustbetonat än lustbetonat, säger Lotta. 
- Och kom ihåg att alltid ha hindren infångade.

Lotta anser att det är viktigt att rida mycket ute i skogen med den unga hästen, helst i sällskap med en äldre. 
- Ju förr unghästen kan komma ut i skogen, desto bättre. Då lär den sig att gå fram och det har man nytta av resten av livet. Hoppa gärna över stockar eller diken ute i naturen, det väldigt bra för unga hästar. När jag jobbade på Irland red vi jakter med 3-åriga hästar!

Det är ingen större idé att testa unghästens kapacitet. Många hästar är väldigt försiktiga i början och det är omöjligt att avgöra hur bra de kan bli. 
- Var inte orolig om hästen hoppar med hängande framben, det gör de allra flesta, säger Sylve. De har helt enkelt inte den muskulatur som krävs utan det kommer med tiden.''
xoxo gossip girl

BESÖKSREKORD!!

Den 17 juni var det besöksrekord på bloggen med 21 besök :D hehe

Eskadron

Nyhet från Eskadron !
De nya AirEasy skydden låter hästens ben andas under ridpasset tack vare de nya luftkanalerna. Det nya Click-spännet gör det snabbt och lätt att passa in skydden så att de sitter perfekt på alla olika hästar.

Pris: Framskydd 899:-
Pris: Bakskydd 599:-
Eskadron fram



Eskadron bak


xoxo gossip girl

Scapa sports

Nya häftiga schabrak från Scapa!
Sätt lite färg på tillvaron ;)
Finns i flera färger & även till dressyr.
Schabrak kostar 789:-
Huva kostar 299:-
xoxo gossip girl

Falsterbo team!

Sedan tidigare var det klart att Sveriges hoppkung Rolf-Göran Bengtsson finns med i laget, tillsammans med den okrönta drottningen Malin Baryard-Johnsson. 
Prinsessan är dock inte långt efter - Angelica Augustsson imponerar på alla med sina fantastiska framgångar och får nu en plats i laget. Peder Fredricson knep den fjärde platsen, när Sverige gör ett studiebesök i den högsta ligan.

Som värdnation får Sverige starta med ett lag i superligan, trots att vi numera huserar i Promotional League.
Nationshoppningen avgörs på fredag den 8 juli, genom två omgångar
xoxo gossip girl

HV Polo

Nytt i sommar är dessa ursöta gummistövlar från HV Polo!
Kostar 349:- och finns i marinblått & rosa.
xoxo gossip girl

AWSOME!!

Med 0,21 sekund tillgodo klarade Rolf-Göran och Casall La Silla, maxtiden i den andra rundan. Eftersom de också var felfria var det bara att vänta på de åtta ekipage som var kvar i klassen. Ingen av dessa klarade dock att hålla nollan och då var Rolf-Görans andra seger i årets Global Champions Tour klar utan omhoppning.

tack you

TACK TACK TACK!!
Tack till alla fina läsare som kollar in här då & då :D Ni betyder jättemycket :)
Visste ni att..... Jag aldrig har fått en kommentar på denna bloggen :O hehe

Angie i spetsen!

Sylve har gjort lite ändringar i landslaget i hoppning.

Från och med 1 juli har det svenska landslaget i hoppning följande utseende:

Landslag spetstrupp: Angelica Augustsson, Pfungstadt, Tyskland, Malin Baryard-Johnsson, Norrköping, Rolf-Göran Bengtsson, Breitenburg, Tyskland, Peder Fredricson, Vitaby, Svante Johansson, Varberg, Henrik von Eckermann, Hörstel, Tyskland

Landslag övriga: Lisen Bratt-Fredricson, Vitaby, Jens Fredricson, Strömsholm, Linda Heed, Västerljung, Erika Lickhammer, Ommel, Holland, Douglas Lindelöw, Hörby, Helena Lundbäck, Norrköping, Helena Persson, Västerhaninge, Alexander Zetterman, Linderöd, Daniel Zetterman, Kristianstad

Jag tycker att det är jätte kul att Angelica får vara med i spetstruppen, det är bra med unga talanger.

xoxo gossip girl

Serietidning

Animos nya serietidnings byxor
Kostar 2099 kr och finns bla på Charlies :D
xoxo gossip girl

@ Arvidssons place

Lite bilder från:
Lastbilen


Litet stall, fast många boxar


Träns i massor


Niklas själv


Massor med plaketter, bla från Kungsbacka ridklubb där jag själv tävlat


Hingsten Cyklon i stallgången


Ridhuset


Gården


xoxo gossip girl



bought

Thomas Straussmann, som sponsrar irländske hoppryttaren Denis Lynch, har köpt Lars Niebergs topphäst Lord Luis.

Tillsammans med Nieberg har Lord Luis (e Lasino-Alcatraz) haft stora framgångar, med flera Grand Prix-vinster och topplaceringar. Nu ska den 13-årige holsteinervalacken istället ridas av Denis Lynch.
Lars Nieberg & Lord Luis


xoxo gossip girl

babyboom

Linda Heed har blivit mamma

Hoppryttaren Linda Heed fick på tisdagsmorgonen en liten flicka. Mamma och dotter rapporteras må bra. Flickan har inte fått något namn ännu.

xoxo gossip girl

R.I.P

R.I.P Johannas fina fina super ponny Fläcken
Johanna & Chaboukie



Slutresultatet!!

Malin Baryard Johnsson inledde med H&M Reveur de Hurtebise som tyvärr fick ett pet på utsprånget i nians räcke-oxerpar. Det finns ännu ingen felfri.
Peder Fredricson satte en klockren nolla med H&M Arctic Aurora Borealis och Sverige är i delad ledning efter två ekipage per nation.
Helena Persson och Bonzai H höll nollan ända till tians räcke ramlade. Sverige har fyra fel och kan högst få åtta.

Angelica Augustsson fick fyra fel med Walter 61 redan på fyrans räcke men klarade resten. Sverige är med till andra rundan på åtta fel.
Malin står vid sidan på det andra varvet. Hennes häst är inte lika mycket igång som övriga.
Peder nollade igen som första ryttare för Sverige i den andra rundan. Tolv fel för Helena var däremot inte särskilt bra. Angelica avslutade med åtta fel.

- Jag är väldigt belåten med mina egna rundor så klart. Totalt sett hade vi alla räknat med bättre resultat så därför är vi inte alla särskilt nöjda. Det enda positiva är väl att vi fick mer poäng än Italien, tyckte Peder Fredricson och fick medhåll av övriga.

NATIONS CUP!

Sverige ligger nu 6a efter första omgången och Malin, Helena och Angelica hade 4 fel och Peder 0 :D
Andra omgången pågår nu, uppdaterar med resultatet sedan :)
Svenska laget i Nations cup i Drammen!

Drammen

Imorgon kl 14 startar Nations cup i Drammen i Norge. Flera svenskar är på plats och Sylve har nu tagit ut laget somrider imorgon.
Angelica Augustsson levererade ännu ett styrkebesked på torsdagen, när hon vann en 1,50-klass.
Angelica finns med i laget, tillsammans med Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson och Helena Persson.
- Vi har en väldigt bra laguppställning så jag tror att vi har goda chanser att göra bra ifrån oss, säger Sylve Söderstrand.
Helena Persson, Malin Baryard Johnsson, Angelica Augustsson & Peder Fredricson!

Bildlänk!

Nu har jag äntligen kommit på hur man lägger in en bildlänk, så nu ska bloggen piffas upp lite :D
Jag länkar gärna din blogg också :D

Besööök

Kika in på denna coola tjejens blogg :D
http://johannabrogard.devote.se/
http://johannabrogard.devote.se/

Gucci Masters

European Masters är en tävling i Paris på hösten. Det är många duktiga ryttare som varge år är med och hoppar. En klass heter Gucci Masters, vilket är Guccis egen klass. Gucci sponsrar för övrigt hela tävlingen. Men i denna klassen ser alla hinder likadana ut.
Det kan  bli en svårighet för ryttarna eftersom man ofta kommer ihåg hur hindrerna såg ut. Man kanske tänker att ''nu ska jag hoppa den gula oxern och sen vidare till det blåa planket'' Men i denna klass ser alla hindrerna likadana ut.

Kolla själva
http://youtu.be/SOfudOVOduA
Malin Baryard Johnsson- Reveur de Hurtebise.



In this picture.....

....is the shadow of a living legend- Malin Baryard Johnsson




Hemma hos gud

En liten text skriven av Malins hästskötare Sara :D
''Mellan Munchen och London stod jag med hästarna hemma hos Ludger Beerbaum (allmänt kallad Gud!). Jag körde direkt ifrån Munchen på söndagkvällen för att undvika den hemska trafiken på autobahn och var framme hos Ludger på måndagmorgonen.
Både jag och hästarna hade en lugn dag, hästarna gick på skritten och jag fick sova ett par timmar. Ludger har ett stort ställe utanför Osnabruck, på huvuddelen av gården har Ludger sitt stall med tio hästar. Marco Kutcher och Henrik von Eckerman har de andra stallarna med ungefär 25 hästar. På andra sidan gården huserar Philipp Weishaupt med 18 hästar och där fick jag ett helt eget stall till mina hästar, lugnt och skönt!
På ondagen kom Svante och lämnade av Räven på vägen till Hengelo där han skulle tävla. Actrice var överlycklig och gnäggade i högan sky när han kom in i stallet!
Veckan hos Ludger var lugn och skön, jag red hästarna ute på galoppbanan ett par gånger, härligt! Jag hann även med en ofrivillig dressyrlektion på Acrice för Ludgers dresyrtränare (en uråldrig gubbe av den gammla tyka skolan!). Kontrolle vrålade han när Actrice drog i väg i full fart, kanske inte helt lycket men tom. Ludger tyckte det såg ganska komiskt ut!''

Sara är förövrigt världens bästa hästskötare!
Sara och Flippan



Edwina vann- igen!!

CANNES, FRANKRIKE: Edwina Alexander med Cevo Itot du Chateau vann för andra året i följd Global Champions Tour på grusbanan i Cannes.

Som sist ut bland fyra i omhoppning hade Edwina att rida snabbare än Sergio Alvarez Moya på Action-Breaker. Det gjorde hon också med besked och slog spanjoren med lite drygt tre sekunder.

 

Edwina & Itot


Grattis!!

 


Espri

Dagens bild får bli på Malins fina fd tävlingshäst Espri !!
Espan är en av de bästa!




Född: 1970 !

Denna ponnyn är född 1970, vilket betyder att hon är 41 år gammal. Ponnyn heter Sandra.
Jessica Wall, hästskötare på Hviderup pysslar fortfarande med sin ponny Sandra som hon fick av sina föräldrar när hon fyllde tre år.

Då var ponnyn 23 år och man trodde att bekantskapen skulle bli kortvarig och hästintresset skulle dala.
Nu blev det tvärtom. Ponnyn har följt Jessica genom åren som hästskötare på många olika stall men är nu fast stationerad på Hviderup.
Sandra har fått sex föl och är själv A-premierad. Numera är hon (ponnyn, alltså) tandlös och får specialkost levererad från Pavo i Holland. Hon är pigg och rymmer allt som oftast från hagen för att ta egna turer i grannskapet.
Sandra är född 1970 e Top Hat  af Lindegaard - Hammarshus Samantha.
Jessica med sin ponny Sandra




Det rullar på....

Bloggen har ca 3 besökare om dagen WEEE! hahaha
Måste få fler besökare & jag vet att det kommer bli så :D Om du har en blogg. Liten eller stor så maila mig så kan vi reklamera varandra, okej?
Men jag bjuder på en liten tävlingsplanering framöver iaf :D
10-11 Juni Global Champions Tour Cannes, Frankrike
16-19 Juni FEI Promotional League, Drammen*** Norge

23-25 Juni Global Champions Tour Monte Carlo, Monaco

1-2 Juli Global Champions Tour Estoril, Portugal

1-3 Juli FEI Promotional League, Hamina*** Finland

2-10 Juli Falsterbo Horse Show

7-10 Juli FEI Nations Cup Top League, Falsterbo, Sverige

:)

Geir Gulliksen

Den norska ryttaren Geir landade på framvalvet av sadeln och skadade bäckenet och fick bäras ut ur arenan. Han missade då Hamburg Derby & Norway Grand Prix. :(
Geir säger att han klarar att ta sig runt på kryckor men att det gör väldigt ont. Det kan man ju förstå ;)
// Ha det bra :D

OOoopppss

Igår var Peder Fredricson ute och fiskade med sin bror Jens. Dom fick tyvärr ingen fisk. Men någon fångade istället Peder, fick napp i hans panna. Stackarn.
Peder på kroken.




Fiska lungt!

GCT!

Roffe vann GCT i Hamburg med Casall La Silla. Nästan en sekund snabbare än Ludger som slutade 2a.

Förutom den stora prischecken vann Rolf-Göran en exklusiv klocka. Nu fortsätter hans jakt på mer poäng.
- Jag är jättenöjd med att jag nu har en bra placering i GCT-rankingen och kommer att försöka att få fler poäng, säger Rolf-Göran.
- Det var fantastiskt att vinna här i dag för mig och för min hästägare Alfonso Romo och också för Holsteinerförbundet. Det är ett stort resultat för denna hingsten och att så många uppfödare är här och tittar betyder mycket för den tyska hästaveln.


Topp 10 i GCT efter tre av tio omgångar:
1, Alvaro De Miranda Neto, Brasilien, 2, Ludger Beerbaum, Tyskland, 3, Dennis Lynch, Irland, 4, Edwina Alexander, Australien, 5, Gerco Schroeder, Holland, 6, Billy Twomey, Irland, 7, Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, 8, Lars Nieberg, Tyskland, 9, Luciana Diniz, Portugal, 10 Meredith Michaels Beerbaum, Tyskland.

Edwina Alexander!

Edwina is on her way to Hamburg. Itot, Ciske and Quimino are jumping this week.



RSS 2.0