Thomas & Helenas kommentarer!


Thomas Feldt, ägare till H&M Tornesch såg med egna ögon hingstdramat på veterinärkontrollen i Leipzig. ”För jävligt”, säger han och riktar starkt kritik mot både arrangören och Ludger Beerbaum. Tornesch båda ägare Thomas Feldt och Helena Hugosson var på plats i Leipzig för att följa sin guldklimp i världscupfinalen. De var också med under lördagens veterinärkontroll inför söndagens avslutande finalrunda, och fick bevittna hur Ludger Beerbaums hingst Coupe de Couer kom lös och attackerade Rolf-Göran Bengtssons Quintero La Silla.
Dramat slutade väl men Thomas Feldt är två dagar senare fortfarande upprörd:

”Sånt här för bara inte hända. Denna hingst är känd för att bete sig som ett svin. Jag förstår inte hur han kunde få stå och vänta bland alla hästar. Han skulle ha kommit in sist.”
”Vem ska ersätta ett avsparkat ben? Om det hänt Tornesch något vet jag faktiskt inte hur vi skulle ha gått till väga.”

Alla hingstar som väntade på sin tur blev upphetsade av bråket. Och alla människor runt omkring höll andan. Ingen kunde veta hur det skulle utveckla sig. Malin Baryard och Helena Hugo sprang ner med Tornesch i ett hörn av framridningbanan, så långt bort det gick att komma. Att Ludger Beerbaum höll hingsten i en vanlig tränstygel är för alla som såg händelsen obegripligt. Frågan är också hur den kan vara tillåtet. Kedja och lång ledtygel eller lina är en självklarhet när hingstar ska ledas, menar Thomas Feldt och många med honom.

”Med hingstar får man bara en chans. Man måste hela tiden vara steget före. Vi är väldigt små om de använder sina krafter”, säger han.

”Man vet aldrig. Vi hade två 3-åringar som växt upp tillsammans. De blev dödsfiender över en dag, för att sto hade blivit brunstigt.”
Thomas Feldt tycker också att det slarvas med vilka som är utsedda att ta hand om hingsten när den ska tappas. Det ska aldrig vara den vanliga skötaren, menar han


Malin Baryard-Johnsson och Tornesch, föredömligt i kedja, travar upp i Leipzig.

//Ha det gött :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0