Svenska placeringar!!

Svenska placeringar i GP

Rolf-Göran kom längst av svenskarna när han red in på andra plats med Kiara La Silla efter en dubbelnolla på 1,50-höjder vid det tvåstjärniga meetinget i tyska Redefin. Bland fem dubbelnollor var Roffe endast 0,15 sekund bakom den tyska segraren Andre Thieme på den 11-årige Baloubet du Rouet-sonen Aragon Rouet.

Vid nationshoppningsmeetinget i Linz-Ebelsberg, Österrike, blev det två placeringar i den fyrstjärniga GP-klassen över 1,60-hinder. Helena Persson var nära att utöka antalet felfria till fem men sprack på ett tidsfel, vilket dock höll till femte plats med Bonzai H. Svante Johansson var lite snabbare men klarade heller inte tiden. Han drog dessutom på sig en rivning med Caramell KS och sjönk därför till 14:e plats bland de 15 i prislistan.

Meetinget hade också en runda för juniorer. Där kom Evelina Tovek med Optik I på tredje plats i Grand Prix på 1,40-höjder.

Vassast av alla var ändå kanadensaren Eric Lamaze med sin fantastiska Hickstead. De släppte ingen över bron och vann Grand Prix på 1,60-höjder vid det femstjärniga superligameetinget i franska La Baule. Bland sex dubbelnollor var Lamaze några tiondels sekund före hemmaryttaren Pénélope Leprevost och belönades med 66 000 euro.